A fotótérképezésről

Tetszőleges, repülő eszközzel szabadon megközelíthető területről fotótérképet készítünk 2-10 cm/képpont terepi felbontásban tovább »

3 dimenziós terepmodell és pontfelhő

A területről 3 dimenziós terepmodell és pontfelhő is készül. A terepmodellen az összes tereptárgy látható. A házak, épületek, fák stb. kiemelkednek a domborzatból. tovább »

Geodéziai felmérés

A felmérés pontossága nagyon jó, kicsit marad alatta a geodéziai felmérésnek, de annál sokszorta termelékenyebb és több információt ad tovább »

3D tájmodellek készítése légifelvételekből

Autópályák tervezéséhez készült ortofotókon a régészeti feltárások is dokumentálhatóak tovább »

 

Virtual Surveyor

Virtual Surveyor

Hatékonyan elvégzi a földmérő munkát drón által készített fotókból

A Virtual Surveyor a GeoID megoldása, ha UAV ortofotókból és domborzati modellekből létrehozott virtuális környezetben nagy mennyiségű adat kezelésére van szükség:

  • gyors megjelenítés
  • 3D környezetben rajzolhatók a törésvonalak és alappontok
  • elvégzi a térfogatmérést
  • szintvonalak, lejtés és lejtési irányok valós idejű számítása
  • közvetlen export CAD-be és GIS-be

Virtual Surveyor oktatóanyag – Hogyan végezzünk virtuális felmérést? from fototerkep.hu on Vimeo.

A Virtual Surveyor segítségével virtuális környezetben végezhető a földmérés.
Magyar felirat bekapcsolható a videó jobb alsó menüjének CC gombjával.
A GeoID terméke (www.geoid.eu).

Mérjen úgy virtuálisan, mint a földmérők a terepen

A földmérők a terepi felmérés során megkeresik és felmérik a terep jellegzetes pontjait és vonalait. Ezeket jól kell megválasztani, amit nehéz automatizálni. A Virtual Surveyor segítségével ez a folyamat egy virtuális környezetben végezhető. Használhatja a földmérő gyakorlatát és a Virtual Surveyor segítségével a terepet legjobban leíró pontokat és vonalakat választhatja ki.

SurveyGrid

Térfogatmérés

A Virtual Surveyor lehetővé teszi az UAV magassági modell összes pontjának használatát a térfogat számítások elvégzéséhez. Ön kijelöli a területet, ahol szeretné a térfogatszámítást elvégezni és a szoftver gyorsan és pontosan kiszámítja. Ha ugyanarról a területről különböző időkben készült domborzatmodell rendelkezésére áll, akkor a program a térfogatváltozást is ki tudja számítani.

measure-volume

CAD és GIS export

A Virtual Surveyor lehetővé teszi a pontok, a vonalas és a felületi elemek rétegekbe rendezését. Az egész felmérés közvetlenül exportálható CAD-be, vagy GIS-be profil készítési lehetőséggel közvetlenül bármelyik elemről.

Gyors megjelenítés

Az UAV ortofotók és a magassági modellek nagy méretű fájlok, ezért különleges szoftver és hardver igényük van. A Virtual Surveyor hatékonyan megjelenít bármilyen méretű és felbontású fájlokat. Így zökkenőmentes a navigáció a terepen. A Virtual Surveyor ezt a gyors megjelenítést a TerraExplorer megjelenítő motorral éri el.

Kipróbálná? Megrendelné? Segítsünk?

Letölthető ingyenes próbaverzió:

download_virtualsurveyor